Yhteisöllisyysvaliokunnan taiteilijavalinta epäonnistui.

Kempeleentien ja Ollilantien risteykseen tulee liikenneympyrä ja siihen taideteos. Yhteisöllisyysvaliokunnassa valittiin tänään teoksen toteuttava taiteilija. 
 
Kulttuurisihteeri oli roudannut paikalle kaksi "taiteentuntijaa": toisen Oulun taidemuseosta ja toisen Oulun taiteilijaseurasta. 
 
Äänestyksessä taideteoksen tekijäksi valittiin jo valtion taiteilijaeläkettä nauttiva menestynyt taiteilija Jaakko Pernu. Itse äänestin tyrnäväläistä taiteilijaa, mutta muiden kupissa paikallisuus ei painanut mitään.
 
Asia oli käynyt edeltävästi seniorineuvostossa ja myös he olivat ymmärtäneet paikallisuuden arvon ja olleet tyrnäväläisen kannalla. 
 
Kulttuurisihteeri perusteli Pernun valintaa sillä, että myös Kempeleen teos tulee näkymään tämän kuuluisan taiteilijan portfoliossa ja se tuo Kempeleelle tunnettavuutta...Ei voisi huonommin asiaa perustella. 
 
Omia juuriaan ja kotiseutuaan arvostava ei tarvitse tälläisten julkkistaiteilijoiden stausta ja brändiä, vaan tukee ja antaa paikallisille taiteilijoille mahdollisuuksia luoda paikallista kulttuuria.
 
Olin järkyttynyt.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hamppuseminaari Tyrnävällä 1.12.2022

Kommentti artikkeliin: "Puheet työperäisestä maahanmuutosta ovat täysin epärealistisia ja vastuuttomia, sanoo tutkija" (HS 12.11.2022)

Krimiläinen villatakki vuodelta 1990